top of page

Historia

Olipa kerran
Heikki Paavilaisella, Kunto Ojasivulla ja Jouni Virtasella oli haave, he halusivat oman teatterin. Haave muuttui todeksi vuonna 1988, kun teatterin kannatusyhdistys perustettiin. Teatteri nimettiin Euroopan läpi kulkevan E4-tien mukaan. Ensimmäinen näytelmä oli kesällä 1989 esitetty Kesäillan valssi. Ryhmä osoittautui toimivaksi ja toiminta jatkui keikkaluontoisena myös kesän jälkeen. Kiertueiden kannalta otollisin tukikohta löytyi Keski-Suomesta, Kolkkaniemen vanhasta pappilasta, Saarijärveltä. Perustamisen jälkeen teatteri on elänyt ja nähnyt monenlaista.

Teatteri Eurooppa Neljä on hyvän tuulen kansanteatteri. Monet tuntevat teatterin sen suosituista kesäteattereista, mutta teatterin päätoiminen työ on kiertää Suomea ja viedä laadukasta teatteria sinne, missä sitä ei ole. Näytelmät yhdistelevät huumoria sekä musiikkia, ja perustamisajatuksen mukaisesti niissä on aina onnellinen loppu.

 

 

Ympäri Suomen, ympäri vuoden
Teatteri Eurooppa Neljä on Suomen suurin kiertävä ammattiteatteri. Kotipaikkamme on Jyväskylässä. Kierrämme keikkabussi Unelmalla ympäri Suomen, ympäri vuoden noin 180 keikan vuosivauhdilla. Olemme erikoistuneet musiikkiteatteriin ja kaikissa esityksissä on livebändi, mikä mahdollistaa laajan tarjontamme. Pystymme tuottamaan niin musiikilliset lastenteatteriesitykset kuin aikuisille suunnatut revyyt sekä senioriohjelmat tanssisetteineen. Ohjelmistosta löytyy myös perinteisempiä näytelmiä. Ryhmäämme kuuluu neljä näyttelijää, neljä muusikkoa sekä oma esitystekniikka ja teknikko. Siksi pystymme esiintymään monenlaisissa paikoissa.

 

 

Kesäteatterit vuosien varrella
Menneeseen 26 vuoteen mahtuu monta esityspaikkaa ja esitystä. Tie on kulkenut Saarijärveltä Äänekoskelle ja siitä Jyväskylään. Pääasiassa kesäisin on toiminut yksi kesäteatteri, mutta muutamaan vuoteen mahtuu poikkeus jolloin TE4 on viihdyttänyt parhaimmillaan jopa kolmella paikkakunnalla. Teatteri Eurooppa Neljä on esittänyt 35 kesäteatterinäytöstä 1989–2015. Esityskertoja on yli 1000 ja katsojia niissä yli 350 000. Koko teatterin yhteenlaskettu katsojamäärä on yli miljoonan. Kesällä 2015 teatteri palasi Laajavuoreen esittämällä kuningaskomedian Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen. Listaus kaikista kesäteatteriesityksistämme löytyy tästä linkistä.

bottom of page