top of page

Kaksoiselämää

Käsikirjoitus: Timo Kanerva

Ohjaus: Antti Viitamäki

Ensi-ilta TE4 Klubilla Jyväskylässä 27.1.2024

Einari on jättänyt kiertue-elämän taakseen. Hän pyörittää Puolikuu-baariaan yhdessä sisarensa Satun ja raskaana olevan naisystävänsä Mollan kanssa. Naapurissa putiikkiaan pitää hänen kaverinsa ja entinen managerinsa Heikki, joka on vaimoineen ryhtynyt vaatemyyjäksi.

 

Parhaat päivänsä nähnyt rokkitähti tasapainoilee nyt masennuksen, viinan, parisuhteen ja rahahuolien keskellä. Ovi toisensa jälkeen on sulkeutunut. Sitten kuvioita ilmestyy sotkemaan Mari, nainen menneisyydestä. Onko hänellä käsissään tulevaisuuden avaimet? Vai hukkuvatko avaimet kokonaan?

 

Kaksoiselämää on Juice Leskisen laulujen siivittämä tarina pienen ihmisen suuruudesta ja suurten valintojen vaikeudesta. Se on myös ajankuva 90-luvun alun Suomesta, jolloin tuhansien ihmisten toivo hiipui talouspolitiikan myllerryksessä. Tarinan pääosaan nousee kuitenkin rakkaus.

 

Näytelmän on kirjoittanut median laaja-alainen ammattilainen Timo Kanerva, joka tunnetaan paitsi Soundi-lehden pitkäaikaisena päätoimittajana, myös manserockin asiantuntijana, tuotteliaana kirjailijana sekä lukemattomien radiokuunnelmien ja sketsien tekijänä.

 

Kaksoiselämää sai kantaesityksensä keväällä 2020 Kuopion Kaupunginteatterissa, jonne sen ohjasi Olli-Matti Oinonen. Suuresta suosiosta huolimatta esityskausi valitettavasti keskeytyi koronan takia. Nyt juttu herää eloon Eurooppa Neljän kiertueversiona, ja sen ohjaa jyväskyläläinen teatterikonkari Antti Viitamäki.

 

Lavalla nähdään perinteiseen malliin TE4:n näyttelijänelikko sekä tietenkin Suomen kovin teatteribändi. Ensi-ilta on lauantaina 27.1.2024 Jyväskylän Sepänkeskuksessa.

 

Näytelmän rooleissa nähdään Neija Välilä, Anni Pesonen, Hannu Rantala ja Jari Silventoinen. Musiikista ja muista sivurooleista vastaa TE4 Band Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen ja Jaska Tabell.

 

Käsikirjoitus: Timo Kanerva (Esitysoikeus: Agency North)

Dramaturgia: Antti Viitamäki ja työryhmä 

Ohjaus: Antti Viitamäki

Rooleissa: Neija Välilä, Anni Pesonen, Hannu Rantala ja Jari Silventoinen

TE4 Band: Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen ja Jaakko Tabell

Puvut: Silke Valkeinen

Lavastus, valot ja äänet: Ville-Matti Laine

Lavastusgrafiikka: Antti Viitamäki
Musiikin sovitus: Toni Lepistö ja TE4 Band

Kuvat: Jiri Halttunen

Grafiikka: Jukka Korpela

Einari-juliste: Juho Juntunen

 

Esitys on tilattavissa kiertueelle.

KATSO ESITYSKALENTERI TÄSTÄ!

LIPPUJEN HINNAT TE4 Klubin esityksissä:

normaalilippu 25 €

alennuslippu 22 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet)

S-etukortilla -2 € alennus / lippu

Kiertue-esityksissä hinnat saattavat vaihdella.

 

Kysy tilausesityksiä!

TE4_Kaksoiselämää_pressi2.jpg
einari-juliste-net.jpeg
bottom of page