top of page

Oikeusjuttu

Franz Kafkan romaanin pohjalta dramatisoinut: Antti Haikkala ja Antti Lehtinen

Ohjaus: Antti Haikkala

Ensi-ilta 27.9.2018

Maailmankirjallisuuden klassikoihin lukeutuva Franz  Kafkan Oikeusjuttu saa ennennäkemättömän kohtelun, kun Teatteri Eurooppa Neljä taivuttaa romaanin näyttämölle neljän näyttelijän ja nelihenkisen orkesterin voimin. Kafkan traagiset teemat elämänhallinnan menettämisestä ja mielivaltaisesta byrokratiasta käsitellään roisin karnevalistisella otteella, jossa puutarhatontut puhuvat, krapula ei lopu ja kuolema helpottaa. 


Lopputuloksena on livemusiikilla terästetty absurdi komedia, joka ei jätä ketään kylmäksi!

"Tämä oli loistava! Pidin kovasti! 👍🏻"

-katsojapalaute

"Oikeusjuttu oli ehkä parhaimpia pitkään aikaan. Ei voi kuin vain suositella! Täydet viisi tähteä!"

-katsojapalaute

"Eurooppa Neljä on Antti Haikkalan ohjauksessa taputellut maailmankirjallisuuden klassikoihin kuuluvan Franz Kafkan romaanista Oikeusjuttu version, joka syväluotaa nerokkaasti romaanin asetelmia muun muassa esittämisen rytmiä alleviivaavan musiikin, monipuolisten valo-varjoratkaisujen sekä vahvasti tyylitellyn ele- ja liikekielen avulla."

-Jorma Pollari/Keskisuomalainen 29.9.2018

"Esitystä oli helppo seurata, koska pääosan esittäjä oli omassa elementissään, ei siis tarvinnut jännittää hänen suorituksensa puolesta. Sen sijaan Silventoisen hypyt olivat jännittäviä, että osuuko hänen päänsä katossa oleviin rakenteisiin. Maiju Jokisen “steppausnumero" tuli eteen niin vauhdilla, että siinä ei ehtinyt kuin hengästyä, varsinkin kun se huipentui siihen voimistelu/jonglööri/mihin(?) kiepahdukseen!! Jepjep! Kiitos siis maailmankuvani laajentamisesta. Tälläkin iällä oppii joka päivä jotain uutta :)"

-Katsojapalaute

Kevään 2019 esitykset:

to 21.3. klo 19 Sallan koulukeskuksen sali

ti 9.4. klo 19 Jyväskylä, TE4 Klubi

ti 16.4. klo 19 Jyväskylä, TE4 Klubi

ti 23.4. klo 19 Jyväskylä, TE4 Klubi

bottom of page