top of page

Teatteri Eurooppa Neljä

Tarina

Olipa kerran
Heikki Paavilaisella, Kunto Ojansivulla ja Jouni Virtasella oli haave: he halusivat oman teatterin. Haave muuttui todeksi vuonna 1988, kun teatterin kannatusyhdistys perustettiin. Teatteri nimettiin Euroopan läpi kulkevan E4-tien mukaan. Ensimmäinen näytelmä oli kesällä 1989 esitetty Kesäillan valssi. Ryhmä osoittautui toimivaksi ja toiminta jatkui keikkaluontoisena myös kesän jälkeen. Kiertueiden kannalta otollisin tukikohta löytyi Keski-Suomesta, Kolkanniemen vanhasta pappilasta, Saarijärveltä. Perustamisen jälkeen teatteri on elänyt ja nähnyt monenlaista.

Teatteri Eurooppa Neljä on hyvän tuulen kansanteatteri. Monet tuntevat teatterin sen suosituista kesäteattereista, mutta teatterin päätoiminen työ on kiertää Suomea ja viedä laadukasta teatteria myös sinne, missä sitä ei ole. Näytelmät yhdistelevät huumoria sekä musiikkia ja perustamisajatuksen mukaisesti niissä on aina onnellinen loppu.

Kesäteatterit vuosien varrella
Menneisiin vuosiin mahtuu monta kesäteattereiden esityspaikkaa ja esitystä. Tie on kulkenut Saarijärveltä Äänekoskelle ja siitä Jyväskylään Laajavuoreen ja Kankaan tehtaan alueelle. Uutena aluevaltauksena on Muuramen Riihivuoren Kesäteatteri. Pääasiassa kesäisin on toiminut yksi kesäteatteri, mutta muutamaan vuoteen mahtuu poikkeus jolloin TE4 on viihdyttänyt parhaimmillaan jopa kolmella paikkakunnalla. Teatteri Eurooppa Neljä on esittänyt lähes neljäkymmentä kesäteatterinäytöstä, esityskertoja on yli tuhat ja katsojia niissä yli 350 000. Koko teatterin yhteenlaskettu katsojamäärä on yli miljoonan.

Teatteri Eurooppa Neljä jatkaa menestyksekästä uraansa teatteritaiteen lähettiläänä viemällä iloa ja hauskuutta, suuria tunteita ja ajattelemisen aiheita kaikkialle Suomeen myös tulevaisuudessa. Musiikkia unohtamatta ja huumorissa säästämättä!

Teatteri Eurooppa Neljä toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksen (VOS) sekä Jyväskylän kaupungin kumppanuussopimuksen tuella. Teatteri Eurooppa Neljä on myös osa Taiteen vapaa kenttä Jyväskylä -verkostoa, joka koostuu jyväskyläläisistä taiteen alan ammattiorganisaatioista. Verkostolle voi lähettää postia osoitteeseen taiteenvapaakenttajkl@gmail.com.

OKM logo.png
Jyväskylä logo.png
Taiteen vapaa kenttä_logo.png

Taiteellinen henkilökunta

Hallintohenkilökunta

bottom of page